divendres, 12 de setembre del 2014

MOLÍ D'EN RATA


Visita i taller al Molí d'en Rata. P-5

Descripció:
Activitat pensada especialment per a nens i nenes de P5 que es compon d'una visita guiada al Molí d'en Rata i d'un taller. La durada aproximada és d'unes dues hores.
En aquesta visita al molí es fa èmfasi en la importància dels cereals en la nostra alimentació i en la transformació d'aquests en farina i en pa, al final del procés. S'explica a grans trets el funcionament del molí hidràulic i se'l veu funcionar. Es contextualitza la funció del molí en la societat i en el Ripollet del moment. Finalment, es visiona un vídeo que explica el conte de l'Espigueta que permet reforçar l'explicació.
En la segona part de l'activitat els nens i nenes realitzen el taller de ratetes que consisteix en l'elaboració d'unes caretes de ratetes (pel nom del molí) on els petits enganxen les orelles, els bigotis i el nas de l'animaló amb farinetes.


S’adreça a:Alumnat de P-5.
Objectius: 
Observar i experimentar en l'entorn proper per tal de contribuir a la comprensió del món natural, social, físic i material. Observació i identificació dels tres principals cultius mediterranis: cereal, vinya i oliva. Experimentació d'accions que provoquen canvis en objectes i materials. Primeres nocions d'ésser viu i cicle. Escolta i comprensió de contes com a font de plaer i d'aprenentatge. Elaboració d’un treball manual.
Què s’ofereix: 
Recorregut exterior del molí per veure la plantació de cereals, la vinya i les oliveres. A l’interior: explicació del procés de transformació del cereal des de la llavor fins al pa. Visita de la cuina. Explicació de l’origen del nom del molí. Què són els cereals i la gran seva importància alimentària. Taller de “Les ratetes” on elaboren una màscara de rateta enganxant els elements que la formen (bigotis, orelles...) amb farinetes.
Calendari: Durant el curs escolar.
Preu:D'acord amb el que estableixin els Preus Públics de les Ordenances Fiscals vigents en el moment de la visita.

Més dades: L’activitat està dissenyada de manera que els nens assoleixin conceptes diferents, segons en el cicle que venen. La durada de tota l’activitat és d’entre 2 hores i 2,5 hores.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada