dimarts, 24 de setembre del 2013

VISITA - TALLER AL MOLÍ D'EN RATA



El Molí d’en Rata, un antic molí fariner del segle XIX que s’ha conservat,   restaurat i musealitzat i que forma part del patrimoni històric del municipi. Pensem que és una bona oportunitat perquè els alumnes dels centres educatius catalans coneguin de prop el funcionament d’aquest tipus de molins, desapareguts en l’actualitat i tan freqüents a Catalunya durant molts anys.

En aquest post us oferim informació general de la visita, tot i que les escoles locals trobareu més detalls clicant al cicle corresponent. I per aquelles escoles de fora de Ripollet, us recomanem que us poseu en contacte amb nosaltres per resoldre tots aquells dubtes que us puguin sorgir.

L’activitat que us proposem consisteix en una visita guiada al Molí d’en Rata amb un taller didàctic i lúdic relacionat amb el contingut de l’espai expositiu. A la primera planta del molí, els alumnes podran aprendre in situ el mecanisme d’aquest molí hidràulic.  La demostració està pensada per a que es pugui contemplar tot el procés, és a dir, des de que l’aigua surt de la bassa fins que fa girar la roda per moldre el gra. A més, a través d’un vídeo didàctic els nois entendran el procés de transformació del cereal en farina, des del cultiu de la llavor al camp fins a la producció del pa. A la segona planta, es visita l’exposició “El Pa de la Diversitat”; es tracta d’una mostra que repassa els diferents cereals del món i la importància que ha tingut aquest aliment en la dieta bàsica de totes les cultures i durant les diferents èpoques històriques. 

Aquesta visita està adreçada als diferents cursos escolars a partir dels cinc anys i fins l’edat adulta, ja que el discurs i els tallers, s’adapten sempre al públic  a qui es dirigeix. Actualment us oferim tres tallers relacionats amb la visita al molí:

- Les ratetes del molí
- Decora el teu propi molí
- Fem pa

La duració és d’aproximadament un matí i tenim un parc amb zona d'engronxadors i picnic molt a prop del museu, on us podeu quedar a dinar per completar la sortida.

Exterior del Molí d'en Rata
Animeu-vos a visitar el Molí d’en Rata. És una activitat diferent on petits i grans aprendreu d’una manera lúdica i divertida una activitat que forma part de la nostra història. 


Taller "Les ratetes del Molí"
Taller "Decora el teu propi molí"



Taller "Fem pa"

La sala de les moles

La cuina


El pa de la diversitat


El rodet o turbina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada