divendres, 27 de setembre del 2013

MOLÍ D'EN RATA

Visita i Taller al Molí d'en Rata

S’adreça a: Alumnat de primer cicle de primària.
Objectius: 
Identificar l’entorn més proper: Ripollet. Explicació de la importància de la corresponsabilitat de les tasques de la vida domèstica i social. Reconeixement de les nocions bàsiques del temps (l’abans, l’ara i el futur). Us de fonts orals, llegendes pròpies del municipi, imatges i materials que els ajudin a comprendre part de la història de Ripollet. Introducció bàsica al món de les energies aplicades a la vida quotidiana i d’alguns operadors mecànics com la turbina. Comprensió de la transformació de Ripollet d’un poble agrícola a un poble industrial a partir de la història del molí. Identificació de cereals i productes que se’n poden derivar. Incentivar la pròpia creació artística.
Què s’ofereix: 
Explicació d’una part de la història local i del pas del Ripollet agrícola al Ripollet industrial. Vida quotidiana abans de les noves tecnologies. Es mostren diferents cereals i es destaca la importància i la presència del pa en la nostra alimentació. Taller “Decora el teu molí”, on els nens i nenes decoren artísticament el seu propi Molí d’en Rata amb cereals o derivats com la pasta.
Calendari: Durant el curs escolar.
Preu: D'acord amb el estableixin els Preus Públics de les Ordenances Fiscals vigents en el moment de la visita.

Més dades: L’activitat està dissenyada de manera que els nens assoleixin conceptes diferents, segons en el cicle que venen. La durada de tota l’activitat és d’entre 2 hores i 2,5 hores.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada