dimarts, 12 de febrer de 2013

Juga amb la història: EXCAVEM DINOSAURES!


El passat diumenge dia 27 de gener grans i petits van gaudir d’una jornada acompanyats d’uns éssers molt llunyans en el temps: els dinosaures!

Una trentena de nens i nenes, amb les seves famílies, van repassar diferents aspectes que ja coneixien sobre aquests animals prehistòrics, però també vam aprendre coses noves tots plegats, com per exemple que hi havia dinosaures de mides molt diverses, com el Diplodocus que pesava 113 tones i media 27 metres de llarg o el Pterodàctil que pesava dos kg i feia un metre de llargada. 
 

Vam parlar de com s’alimentaven i vam concloure que  n’hi havia de carnívors, hervíbors i omnívors i que les dents eren diferents segons el que menjaven. 

 També ens van explicar que de dinosaures n’hi ha de terrestres, d’aquàtics i de voladors i que són ovípars, o sigui que néixen d’un ou.   Els meteorits també van formar part del taller ja que sembla que va ser precisament a causa de la caiguda d’un meteorit a la península del Yucatán, a Mèxic, que els dinosaures es van extingir.

Finalment, després d’identificar els Pteranodons, els Troodons, els Gigantosauris, els Triceratops, els Velociraptors, els Braquiosauris o els Chrirostenotes, entre molts d’altres, vam parlar de fòssils, restes d’éssers vius o rastres de la seva activitat, que van viure en una altra època i que es conserven en els extractes de les roques. I precisament al taller, cada participant va haver de convertir-se per una estona en un paleontòleg professional, i amb l’ajuda dels pares, van excavar pedres que contenien esquelets de petits dinosaures que els infants es van poder emportar a casa.El món dels dinosaures té tant d’interès, que aquest tallers el repetirem segurament el curs vinent, ja que molts nens i nenes van haver de quedar en llista d’espera.

Us recordem que el proper taller del Juga amb la història es durà a terme el proper dia 24 de febrer i parlarem d’herbes i plantes medicinals mentre fabriquem una Kusudama, esfera curativa, típica del Japó. Si hi voleu participar, podeu enviar-nos un mail a molidenrata@ripollet.cat o bé trucar-nos al 93 594 60 57 a partir del dilluns de la mateixa setmana del taller. Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada