dimarts, 20 de novembre de 2012

Presentació del llibre "El quadern de Joan Vidal"


Ahir vespre la sala d'actes del Centre Cultural es va omplir per sentir parlar, molts per primera vegada, del ripolletenc Joan Vidal i Valls. Fill de Ripollet, advocat, republicà, catalanista i federalista ha estat recuperat pel seu besnét Joan Soler que ha publicat el llibre "El quadern de tardor de Joan Vidal" on combina fragaments escrits pel propi protagonista en la seva maduresa i recordant la joventut, i altres fragments novel·lats del propi autor.

L'acte va ser introduït per Montserrat Millàs, membre de la família Vidal que va explicar la relació de Joan Vidal amb Ripollet mitjançant un arbre genealògic que entroncava diverses branques de la família i va fer referència a casals i famílies ben conegudes per la gent de Ripollet com Can Vidal, a la cantonada del carrer del Sol amb Anselm Clavé, can Tiana, el pintor Andreu Solà o la família de farmacèutis Sales i Boquet.

Tot seguit, l'historiador Alred Pérez Bastardas, historiador i amic personal de Joan Solé va contextualitzar la vida de Vidal a finals de segle XIX i principis de segle XX, tant a nivell quotidià com de situació política. A més, va recordar que la relació personal entre les dues famílies venia d'antic, ja que el seus besavi i avi, tots dos anomenats Albert Bastardes, havien mantingut una sòlida amistat amb Joan Vidal.

Finalment, l'autor va llegir algun fragment de la novel·la i va explicar als assistents tot el procés d'elaboració d'aquesta novel·la, que va iniciar als anys vuitanta. Des del CIP vam gaudir veient molts dels nostres col·laboradors presents en l'acte, i és que resulta interessant descobrir ripolletencs que han estat en les primeres files de la història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada