dimecres, 2 d’abril del 2014

Taller Stop Motion

Aquests dies ens han tornat a visitar els nois i noies de sisè de l’escola Fedac Ripollet i han fet un taller que encara no us havíem presentat:  l’Stop Motion!

La Mar i el Pere, els nostres monitors d’Arqueonet, els han explicat moltíssimes coses sobre el món animat, i és que l’Stop Motion és una tècnica d’animació basada en la fotografia. Si fem una successió de fotos d’un element estàtic que anem desplaçant davant la càmera, creem il·lusió de moviment. Per fer-ho, podem variar el procediment i el material utilitzat: plastilina, objectes rígids, marionetes, sorra, fotografies...però la idea principal és que es tracta de l’animació en estat pur, ja que el moviment es construeix fotograma a fotograma.

A la sala d’audiovisuals hem parlat dels orígens d’aquesta tècnica amb l’aparició de la llanterna màgica, dels germans Lumière, del mag i cineasta George Méliès, d’Émile Cohl, de Max Fleisher, de Hans Richter, de la cinesta Lotte Reiniger, de Tim Burton o del contemporani Blu, entre molts d’altres artistes que han contribuït amb les seves obres, a construir la història d’aquest moviment. També hem visionat els vídeos d’algunes creacions molt sorprenents.

A la sala de tallers, s’ha posat en pràctica la teoria apresa. Un bon guió, un story board, càmera de fotos, material per l’animació i creativitat!

Estem molt contents de la feinada que ha fet tot el grup. Us deixem els vídeos de les seves primeres creacions.  Totes giren al voltant de l’amistat, però són ben diferents! Us convidem a veure-les i deixar-nos les vostres impressions. També us mostrem algunes imatges del procés de creació!
Els inicis amb la llanterna màgica
L'story board
Muntatge de l'animació


Alguns utilitzen plastilina
El trípode és element bàsic
Fotograma a fotograma!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada