dimecres, 5 d’octubre del 2011

ELS TRESORS DEL MOLÍ: Gaietà Renom i Garcia



Una de les figures a les quals es dedica l’exposició “Protagonistes: ripolletencs que deixen petjada”, que podeu visitar al CIP Molí d'en Rata, és en Gaietà Renom i Garcia.
Gaietà Renom, nascut a Barcelona el 1913, va mantenir al llarg de la seva vida una vinculació molt especial amb la vila de Ripollet, on passava els estius des de ben petit.
Amb 6 o 7 anys, Renom ja destacà per la seva veu i als setze anys va ingressar a l’Orfeó Català on estudià solfeig i, més tard, s’incorporà com a cantaire. Més tard va formar part del quartet vocal Orpheus, formació que va esdevenir molt popular a l’època. L’any 1948 va debutar com a tenor al Liceu i el 1949 esdevingué tenor solista de l’Orfeó Català, plaça que va ocupar durant més de 35 anys.
Al llarg de la seva trajectòria va actuar per diferents països d’Europa i va enregistrar un gran nombre de treballs de gèneres musicals diferents: sarsuela, cançó popular catalana, sardanes...
En temps de la Postguerra i el Franquisme, la seva veu va convertir-se en un símbol de catalanitat. Als 78 anys va rebre la Creu de Sant Jordi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada