dilluns, 13 de setembre del 2010

Jornades Europees de Patrimoni 2010


Un any més des de CIP Molí d'en Rata participarem a les Jornades Europees de Patrimoni amb un seguit d'activitats que s'iniciaran el divendres 17 de setembre i s'extendran fins el diumenge 26 de setembre. Algunes d’aquestes activitats formen part de les Festes de la Tardor i estan organitzades en col·laboració amb el Servei de Patrimoni de Cerdanyola i s’emmarquen dins del projecte “Pont Vell – Can Tiana: el vincle de la nostra història”, un projecte que vol recuperar la història d’aquest barri compartit pels dos municipis.
Us convidem a participar-hi!
Aquest és el programa:
Divendres 17 de setembre
- A les 18.00 h. Presentació de l’exposició “La immigració als anys 60 a Ripollet”, produïda pel PMC i fruït del I Premi d'Investigació de Ripollet "El fil de la memòria", promogut per EMA Publicacions. Al c/ dels Àngels
Dissabte 18 de setembre
- A les 11.00 h. Conèixer el barri. Itinerari de descoberta pel barri de Can Tiana-Pont vell.
- A les 13.00 h. Presentació de la recerca sobre el barri a la prehistòria “El barri abans del barri”. Al c/ dels Àngels.
Dijous 23 de setembre
- A les 19.00 h. Xerrada “El barri del Pont Vell a la prehistòria” a càrrec de l’arqueòleg Pablo González. Al CIP Molí d’en Rata
Dissabte 25 de setembre
- A les 11.00 h. Tallers infantils sobre prehistòria. “El barri: de la prehistòria als ibers” . Al c/ dels Àngels.
- A les 11.00 h. De la prehistòria als íbers. Visita al Museu de Cerdanyola i al poblat ibèric de ca n’Olivé on hi ha dipositades algunes peces trobades a la bòbila Padró.
Lloc: Sortida en bus des del CIP, parada a la Biblioteca de ca n’Altimira de Cerdanyola i visita al Museu de Cerdanyola i al poblat ibèric de ca n’Olivé.
Diumenge 26 de setembre
- De 11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h. Jornada de portes obertes al CIP i al Molí d’en Rata.
- A les 11.00 h. Activitat: Visita guiada a l’exposició “Temps de vinya”
- A les 17.00 h. Activitat: Visita guiada a l’antic molí fariner Molí d’en Rata
- A les 18.00 h. Activitat: Itinerari guiat pel Nucli Antic. Sortida des del CIP Molí d’en Rata