dimarts, 16 de febrer de 2010

Juga amb la històriaDes del CIP es vol potenciar l’activitat cultural els caps de setmana. D’aquesta manera s’ha elaborat un programa titulat Juga amb la història que pretén ser un reclam per a tot tipus de públic, però sobretot familiar. Aquest programa consta d’un seguit d’activitats, totes elles relacionades amb el Molí d’en Rata, la seva història i la seva funció.


PROPOSTA DE TALLERS 2010-2011.

Diumenge 24 d'octubre de 2010

VOLS FER LA TEVA CALACA? Taller especial per commemorar el dia de difunts d’una manera diferent.

Per molts pobles del món, la mort no és una ocasió trista, sinó que pot ser celebrada, fins i tot, alegrement. Així acostuma a passar a Mèxic, on encara és viva la tradició de l’antic poble asteca. El dia dels “muertitos” a Mèxic s’acostuma a fer unes figuretes de diversos materials, i fins i tot de pa i dolços, que representen calaveres i esquelets. Vols fer una calaca ben divertida per festejar el dia de difunts? Vols conèixer els costums dels habitants de Mèxic? Mentre tu fas la calaca, els pares podran gaudir d’un autèntic cafè d’olla amb o sense tequila! Us animeu a anar al molí? Aquesta serà una castanyada ben diferent!


Diumenge 28 de novembre de 2010

EL CAVALL DE TROIA. Taller de manualitats.

Segons La Il·líada, els grecs van poder capturar la ciutat de Troia gràcies a l’engany del Cavall de Troia. En aquest taller explicarem com va anar la Guerra de Troia, qui va ser Aquil·les i farem el nostre propi Cavall a partir d’una plantilla en cartolina que haurem de retallar, pintar i enganxar. Si vols, entre tots podem construir-lo de nou!


Diumenge 30 de gener de 2011

EL PASSAT ÉS UN JOC. Taller de jocs

Al llarg de tota la historia nois i noies han jugat. El joc és la manera més divertida creada pels éssers humans per aprendre les normes culturals i els valors de la nostra societat. Des del CIP del molí d’en Rata et convidem a gaudir d'un munt de jocs que venen del passat. Vine i juga al molí!


Diumenge 27 de febrer de 2011

QUI HA PERDUT EL CAP? Joc de creació a partir d’un senzill aprenentatge d’estils artístics

Ahir van visitar el CIP Policlet, Leonardo, Rubens, Gauguin i un munt d’importants artistes, però els ratolins del molí han estripat i barrejat les seves obres. Vols ajudar-nos a endreçar aquest munt d’art? Tu mateix pots ser un gran artista, prova-ho!


Diumenge 27 de març de 2011

PREHISTÒRIA. Taller de pintura rupestre.

A molts racons del país els primers pobladors de Catalunya van deixar testimoni del seu pas a través de pintures rupestres on representaven escenes de cacera, animals salvatges o escenes simbòliques. En aquest taller coneixerem algunes de les més importants pintures rupestres de Catalunya i en reproduirem unes quantes tal i com ho feien els nostres avantpassats. Ens ajudes?


Diumenge 10 d'abril de 2011

L’OU D’HANNÓ. Taller de joc d’aprenentatge de geografia i alimentació que completa amb una manualitat de decoració d’ous amb elements vegetals del jardí del molí.

Qui va ser aquest Hannó? Doncs avui fa més de 2600 anys que un valent viatger cartaginès va donar la volta a gairebé tot el continent africà quan casi ningú viatjava tan lluny. Hannó va escriure un relat ben interessant de les seves descobertes. Ell va ser el primer que va parlar de “goriles”. Al seu poble la gent acostumava a fer unes belles artesanies amb ous. Ara que s’acosta la Pasqua, si vens al molí podràs fer un joc amb aquest Hannó i decorar el teu propi ou.


Diumenge 29 de maig de 2011

TALLER DE ROMA. Dissenya el teu propi mosaic.

Els romans decoraven les seves cases amb luxosos mosaics que podien representar des de motius geomètrics fins a complicades escenes mitològiques. En aquest taller reproduirem alguns d’aquests motius a partir de plantilles que els participants hauran d’omplir amb peces fins a fer un autèntic mosaic romà. T’hi apuntes?Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada