divendres, 2 de setembre del 2011

Jornades Europees del Patrimoni


Les Jornades Europees del Patrimoni tenen la voluntat de promoure l’accés al patrimoni cultural i donar-lo a conèixer. Aquesta iniciativa té el seu origen a França el 1984 i és promoguda pel Consell d’Europa i la Comissió Europea. Les jornades se celebren durant un cap de setmana del mes de setembre en el qual es poden visitar espais patrimonials i d’interès cultural que obren les seves portes al públic.
El CIP Molí d’en Rata participa a les Jornades Europees del Patrimoni amb dues iniciatives complementàries.
Per una banda, es realitza una jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació del Patrimoni i al Molí d’en Rata i s’ofereixen visites guiades.
En segon lloc, juntament amb el Servei de Patrimoni de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i amb el suport de la Diputació de Barcelona, participa en el programa “Pont Vell – Tiana, el vincle de la nostra història”: que consisteix en un seguit d’actes organitzats en aquest barri, situat a cavall de tots dos municipis: Cerdanyola i Ripollet, coincidint amb les Festes de la Tardor que s’hi celebren cada any.
A partir d’aquest programa es vol recuperar la història del barri abordant un tema diferent cada any: des del jaciment neolític de la bòbila Padró fins a la memòria d’esdeveniments més recents com la fixació dels límits dels termes municipals entre ambdós municipis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada