dilluns, 19 de setembre del 2011

Jornades Europees del Patrimoni 2011



El Centre d’Interpretació del Patrimoni Molí d’en Rata participarà un any més a les Jornades Europees del Patrimoni amb dues iniciatives complementàries.

Les Jornades Europees del Patrimoni tenen la voluntat de promoure l'accés al patrimoni cultural i donar-lo a conèixer. La iniciativa tingué l'origen el 1984 a França i és promoguda pel Consell d'Europa i la Comissió Europea.
Algunes de les activitats organitzades pel CIP Molí d’en Rata formen part del projecte “Pont Vell – Tiana, el vincle de la nostra història”, portat a terme en col·laboració amb el Servei de Patrimoni de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i amb el suport de la Diputació de Barcelona, i s’inclouen en el marc de les Festes de la Tardor del Barri del Pont Vell.
Enguany és la tercera edició d'aquest projecte i la temàtica s'ha centrat en la delimitació dels termes municipals de Cerdanyola i Ripollet a la zona, delimitació que han anat fluctuant al llarg del temps.
Una xerrada a càrrec de la historiadora Raquel Valdenebro, dijous 22 a les 19 h al CIP Molí d’en Rata, ens permetrà aprofundir en la història i en els canvis que ha patit la delimitació entre aquests termes municipals. Dissabte 24 de setembre, a les 11.00 h al barri del Pont Vell (al Carrer Ntra. Sra. dels Àngels, al costat de la Carpa), es realitzarà un taller per a nens i nenes que tindrà molt a veure amb la temàtica d'aquest any. Per últim, per al diumenge 25 a les 11 h es proposa un itinerari guiat per conèixer els elements patrimonials essencials del barri i descobrir-ne la història.
Per altra banda, al CIP Molí d’en Rata es podrà gaudir de la jornada de portes obertes el diumenge 25 de setembre (d’11 a 14 i de 17 a 20). Per complementar-la, a les 12 h es realitzarà una visita comentada a l’exposició “Les veus d’un barri” i a les 17 h es farà una visita al Molí d’en Rata. Finalment, a les 18 hores sortirà del CIP l’itinerari pel Ripollet històric, realitzat a càrrec de la Regidoria d’Educació dins del Pla Educatiu d’Entorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada