La sala de tallers del CIP es va quedar petita per acollir el nou taller del Juga amb la història, a càrrec de l’empresa Kuanum, Patrimoni Interessant i divertit.
Grans i petits volien saber com es feia antigament una joia. I és que a Ripollet s’han trobat restes d’habitants des del Neolític fins a l’Edat del Bronze i del Ferro i tal com ens van explicar, les persones, ja des de fa milers d’anys, han tingut la necessitat de sentir-se “guapos”. Cal destacar que justament a Ripollet, a la bòbila Padró , a la zona de can Tiana, es va localitzar als anys 30 del segle XX un collar de variscita, que és una de les joies més impressionants i valorades de l’època prehistòrica.
Per això, en primer lloc ens va fer un recorregut de descoberta per saber quins ornaments han existit al llarg de la prehistòria: anells, collars i penjolls, bàsicament.
Després vam aprendre quins són els dos metalls preciosos bàsics utilitzats en la joieria: l’or i la plata, i també en vam conèixer altres de menys valuosos. Alhora ens van presentar diverses pedres precioses, que a més dels seu valor estètic, de vegades tenen connotacions màgiques. En aquest sentit, els participants van poder agafar-ne una per atzar, per tal que la deessa Fortuna els donés sort mentre feien el taller.
Finalment, cada participant va treballar una xapa metàl·lica i la va decorar al seu gust, picant, perforant i enganxant, per tal de fer la seva pròpia bulla o medalló.
Us recordem que el proper taller serà el dia 25 de març i parlarem de capitells i art romànic. Si hi voleu participar, us recomanem que reserveu la mateixa setmana per tal d’assegurar-vos la plaça!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada