dimarts, 16 de febrer del 2010

Què fem?


Recerca. La recuperació de la memòria local és imprescindible per entendre el nostre context actual. Les tasques de recerca del CIP - Molí d’en Rata van orientades a treballar tots els camps necessaris, des de les fonts orals fins a la conservació i adequació del nostre patrimoni físic, amb l’objectiu d’entendre, estudiar i documentar el nostre passat local. Per una altra banda, des del CIP - Molí d’en Rata també es treballa en les intervencions arqueològiques, tant la del Molí d’en Ginestar, com la del Parc dels Pinetons.

Conservació – Restauració. El CIP - Molí d’en Rata entén com a conservació totes aquelles accions que preveuen i impedeixen el malbaratament de peces i /o elements patrimonials de diferents tipologies. En aquest sentit, l’equipament consta d’una col·lecció d’objectes molt variada: numismàtica, obres d’art, restes arqueològiques, eines del camp, indumentària, entre moltes d’altres. Fins al moment, i en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, s’han restaurat peces procedents del fons del Centre d’Interpretació del Patrimoni com diversos quadres del pintor local Andreu Solà, la maquinària de l’antic rellotge del campanar de l’església de Sant Esteve o un grup de peces de teler romanes. Per una altra banda, des del CIP - Molí d’en Rata també s’ha finançat la restauració de diverses peces de la pròpia col·lecció, que han estat exposades a la mostra “Temps de vinya”.

Documentació. Des del CIP - Molí d’en Rata ens encarreguem de documentar i inventariar tots els elements que conformen tant la col·lecció del CIP - Molí d’en Rata com d’altres elements propis del patrimoni local.

Difusió. El CIP - Molí d’en Rata produeix i mostra exposicions per donar a conèixer i difondre els resultats obtinguts a partir de les línies de recerca. Històries compartides: La immigració a Ripollet als anys seixanta, Josep Maria Brull: L’artista, el mestre, l’home, Temps de vinya i El pa de la diversitat, són algunes de les produccions ja presentades des del CIP-Molí d’en Rata.

Dinamització. Escolars, entitats locals, gent gran i associacions de veïns, són alguns dels usuaris habituals del CIP - Molí d’en Rata. En aquest sentit, treballem, dia a dia, per donar a conèixer a tots els ripolletencs la seva història local.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada